Europski dan
muzikoterapije!

15. studenoga 2021.

EMTC predstavlja:

Tema: Izrazi svoje osjećaje!

15. studenoga obilježava se Europski dan muzikoterapije! Muzikoterapeuti, stručnjaci na području muzike i zdravstva, organizirati će razna događaje, predavanja i radionice. Sve aktivnosti organizirat će se u tjednu oko 15. studenog.

OSNOVANO
0
DRŽAVA
0
WHEN & WHERE

Zemlje sudionice

Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Izrael, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Ruska Federacija, Srbija , Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Sudjeluje li i vaša zemlja u organizaciji 8. Europskog dana muzikoterapije 2021?

Molimo objavite informacije: tko, gdje, kada i za koga organizira svečanost.

Kako sudjelovatI?

Pridružite nam se!

Kako možete sudjelovati kao muzikoterapeut u Europskom danu muzikoterapije 15. studenog 2021?

  • Razmislite najprije koji je najbolji način za predstavljanje vašeg rada. Je li to dan otvorenih vrata? Želite li da posjetitelji dođu i prate vaš rad ili želite i da sudjeluju? Je li moguće da klijenti sudjeluju u događaju? Koji je najprikladniji način da to organizirate?
  • Pokušajte kontaktirati kolege ili prijatelje (glazbenike) da se pridruže i doprinesu posebnosti ovog događaja.
  • Aktivnosti Europskog dana muzikoterapije mogu se odvijati na sam dan 15. studenoga kao i tijekom tjedna uoči i tjedna koji slijedi nakon 15. studenoga.
  • Molimo da provedene aktivnosti uputite na ovu web stranicu preko predstavnika Europskog dana muzikoterapije u vašoj zemlji. Važno nam je da aktivnosti organiziraju muzikoterapeuti.
  • Adresu predstavnika vaše zemlje možete pronaći na web stranici www.emtc-eu.com.
  • Koristite društvene mreže: Facebook, YouTube, Twitter (hashtags #musictherapyday, #ShareYourEmotion! i naravno #musictherapy).
  • Omogućite medijsku izloženost na (lokalnoj) televiziji i radiju.
  • Kontaktirajte poznate umjetnike u svojoj zemlji za ovaj dan.

Pošaljite nam svoje kratke filmove!

Ove godine pozivamo svaku zemlju da pošalje barem jedan kratki film (20 sekundi) koji će dokumentirati vaš rad. Film pošaljite na info@musictherapyday.eu.

Već sada možete početi raditi na filmu koji ćemo objaviti na web stranici i podijeliti putem Facebooka.

PJESMA 'Izrazi svoje osjećaje'

Tema pjesme 8. Europskog dana muzikoterapije je ‘Izrazi svoje osjećaje’.

Ovdje možete skinuti akorde i tekst,  odnosno notni zapis pjesme. 

Pjesmu možete poslušati ovdje

ili na Youtube kanalu.

Vjerujemo da će pjesma Izrazi svoje osjećaje  u obilježavanju  Europskog dana muzikoterapije imati široku primjenu i koristiti se u radu s različitim ciljnim skupinama. 

Osim pjevanjem i slušanjem može se doživjeti kroz analizu teksta u cjelini ili odabranih stihova kao i otkrivanjem osobnog značenja pojedinih riječi i slika. Pjesničke slike koje za vas imaju osobito značenje mogu se ozvučiti i izraziti u improvizaciji.

Neka raznolikost u obilježavanju Europskog dana muzikoterapije otkrije različitost i bogatstvo pristupa u radu s različitim snagama i potrebama osoba koje su muzikoterapeutima povjerene. Kao i dosadašnjih godina muzikoterapeuti će pojedinačno ili kroz udruženja procijeniti hoće li obilježavanje biti unutar muzikoterapijskog procesa i s osobama kojima muzikoterapija donosi blagodati ili će se promocija usmjeriti na širenje mreže poznavatelja i prijatelja muzikoterapije kroz prigode izvan terapijskog okruženja.

PLAKAT I LETAK 'Izrazi svoje osjećaje'

Sve zemlje sudionice mogu lokalizirati plakat i letak ‘Izrazi svoje osjećaje’.

Ovogodišnji plakat razvijen je na osnovi fotografiji našega kolege Andrije iz Splita, koji je pobijedio na raspisanom natječaju za fotografiju. Na temi zrcala autor je dao pogled u neki novi šareni svijet.

Ove godine plakat smo razvili na opće poznatim platformama, sa standardnim i svima dostupnim fontom – Cambria različitih veličina. Znači sve što trebate je PowerPoint, a ako nemate taj alat, plakat lako možete doraditi i lokalizirati u oblaku.
Isti postupak je i sa letkom. Svaka zemlja sudionica može prevesti naš tekst i dodati svoje dijelove o svojoj organizaciji i sl.

Preuzmite Powerpoint:
plakat A3:  PosterTemplateEN 
letak A5: FlyerTemplateEN

Preuzmite template na engleskom jeziku i samo prevedite engleske riječi na svoj jezik. Također možete dodati i logotip svoje organizacije.

Preuzmite lokalizirani plakat ili letak u PDF formatu. Možete ga koristiti za svoje potrebe, na svojoj web stranici ili otisnuti na papiru u formatu A3, odnosno A5. Molimo da primjerak PDF plakata i letka svakako pošaljete na info@musictherapyday.eu kako bismo ga uvrstili u zbirku po zemljama sudionicama.

Organizatori Europskog dana muzikoterapije

Europski dan muzikotreapije organiziraju European Music Therapy Confederation (EMTC) u suradnji sa Hrvatskom udrugom muzikoterapeuta (HUM).